Kunstwerk van de dag
Anton Vrede
Home Informatie Nieuwsbrief Exposities Educatie / CKV / Feest Collectie Artikelen te koop Contact


PHP/MySQL Web v3.0.2 credits

2022-01-22 Sat 04:14:07 # 3367/2431/5065 screen:

Kunstuitleen Gouda Regio

Kunstenaarsloket

Hier vindt u informatie voor kunstenaars die met hun werk vertegenwoordigd (willen) zijn bij onze kunstuitleen. Kunstuitleen Gouda Regio werkt met ongeveer 500 kunstenaars die in Nederland werken en of wonen. Wij streven in de collectie naar maximale diversiteit en consistente kwaliteit. Daarom zoeken wij naar een mix van (inter-) nationaal beroemde kunstenaars, minder beroemde kunstenaars en aanstormende jonge talenten.

Eisen voor kunstwerken
Kunstuitleen Gouda Regio is voortdurend bezig met de collectie. We zijn altijd op zoek naar nieuw werk. Om tot de collectie toegelaten te worden, moeten kunstwerken aan een aantal voorwaarden voldoen:

Procedure om in de collectie opgenomen te worden
Aangezien talloze kunstenaars ons met trots digitaal benaderen (Wilt u een blik werpen op mijn nieuwe website?) en wij geen tijd hebben dat alles op die manier tot ons te nemen, willen we een eerste kennismaking met kunstwerken hebben op dat oude vertrouwde papier. Gelieve het als volgt aan te leveren:

We kijken naar de inzending en beoordelen deze op geschiktheid. Aangezien we met een commissie werken, kan het enige maanden duren voordat er beoordeeld wordt. Als er een beslissing is gevallen nemen we contact op met de kunstenaar.

Expositie
Een belangrijk doel van onze kunstuitleen is het verspreiden van hedendaagse beeldende kunst onder een breed publiek. Dat gebeurt via de werken uit onze collectie en door middel van exposities. Bijna altijd hebben we werken van de exposant in de collectie. Voordat een kunstenaar bij ons exposeert is zijn of haar werk dus al voor de collectie beoordeeld.

Prijzen en waarde
Ieder kunstwerk heeft een waarde. Ook een economische waarde (= de prijs). Bij de kunstuitleen kunnen mensen werken huren en kopen. De kunstuitleen huurt of koopt op haar beurt het werk van de kunstenaar. Huren en kopen geschiedt volgens vastgestelde afspraken conform het geldende kunstenaarsreglement.

Wij geven kunstenaars die werk in onze collectie hebben graag advies. Dat geldt ook voor opdrachten, presentaties en projecten.