Kunstwerk van de dag
Marjan de Voogd
Home Informatie Nieuwsbrief Exposities Educatie / CKV / Feest Collectie Artikelen te koop Contact


PHP/MySQL Web v3.0.2 credits

2021-07-29 Thu 19:48:00 # 3372/2435/5043 screen:

Kunstuitleen Gouda Regio

Nieuwjaarsborrel en opening tentoonstellingen

Casa nostra’, Italiaanse kunstenaars, 7 t/m 29 januari
Kunstuitleen Gouda heeft al jaren schilderijen in de collectie van beeldend kunstenaar Menno Bauer. Omdat Menno Bauer al 25 jaar lang als kunstenaar werkzaam is, heeft hij zelf een tentoonstelling samengesteld met werken van kunstenaars die hij waardeert om hun kunst en hun passie voor het vak. Vorig jaar vond de grote jubileumtentoonstelling plaats in Alkmaar. Nu volgt een kleinere versie in de kunstuitleen aan de Blekerssingel in Gouda. Menno Bauer heeft deze keer gekozen voor de Italiaanse kunstenaars uit zijn grote expositie, vandaar de Italiaanse titel ‘Casa nostra’. Van 7 t/m 29 januari kan men werk zien van beeldhouwer Federico Errante en de kunstschilders Anne Marie Beukman, Giovanni Duso en Mirca Lucato. Er zal ook werk van Menno Bauer hangen, maar meer schilderijen treft u aan in de Goudse Schouwburg waar hij dit hele theaterseizoen exposeert.

Hout, Holz, bois’: houtsneden, 8 januari t/m 20 februari
Ruim een maand worden aan de galeriewand in de kunstuitleen houtsneden ten toon gesteld van vier kunstenaars, Marijke Verhoef, Hans Wap, Luc Etienne en Peter Lang. Deze grafici tonen ieder op hun eigen wijze de vele mogelijkheden van de houtsnede. Vanwege de verschillende nationaliteiten van de exposanten, reist de tentoonstelling langs een aantal steden in Nederland, België en Duitsland. Overigens is het andere deel van ‘Hout, Holz , bois’ vanaf 9 januari te bezichtigen in Galerie www.Dutch-Art.nl in Rotterdam.

Nieuwjaarsborrel en opening van beide tentoonstellingen
op zaterdag 8 januari om 14.00 uur

Op zaterdag 8 januari om 14.00 uur worden achtereenvolgens de tentoonstellingen ‘Casa nostra’ en ‘Hout, Holz, bois’ geopend in het bijzijn van een aantal exposanten, waarbij kunstenaar Hans Wap gedichten zal voordragen uit eigen werk. Tegelijkertijd willen de medewerkers van de kunstuitleen met abonnees en andere kunstminnaars het glas heffen op het nieuwe jaar! Iedereen is welkom!

Foto's